вторник, 5 март 2013 г.

Мързеливите в прогрес МВП


Днешното младо поколение отнася доста критика за това, че сме мързеливи провали, деградиращи индивиди без амбиция за просперитет, егоистични малки пиявици, които не мислят за нищо друго освен за това как да изврънкаме родителите си за повече пари за цигари, пиене и трева. Като цяло на нас се гледа не като на светлото бъдеще на света, а като на утайката на обществото, която според старите комунистически кучета е на този свят, за да го отнесе право към безвъзвратна гибел. Ние не ценим, не тачим, не уважаваме старите традиции, не поемаме отговорност, не четем, неграмотни сме, напълно сме изпушили от всичките наркотици, които взимаме. Не можем да бъдем вкарани в ред. Неконтролируеми сме. Оправяне нямаме.
И ето как се роди тази моя налудничава идея. Знам, че вече в съзнанието Ви се заформят безброй много опасения. „Как бихме могли цяла държава на тази разпасана пасмина скотове?“, „Ще развалят държавата!“.
Е, простете за наглостта ми, но точният брой пъти, когато държавата ни е била „развалена“ само след паметната 1878 г. вече се губи. Нима не са минали множество партии и режими, които къде са давали, къде са грабили от държавата? Нима народът не е избирал крадци и мошеници за управници преди? Та едни дечурлига ли ще сторят някому зло? Не мисля…
Няколко заблудени овчици от по-гореупоменатата  сбирщина животни, с преустановени и ясно изградени морални ценности се събраха с едната идея да управляват цяла държава. Защо питате се Вие? Защо им е да се залавят с цяла държава, с такава отговорност? Защо не си седят в кафенетата или пред компютъра – във фейсбук? Е… нали точно от това се оплакват всички? Нашето бездействие. Че сме безотговорни, че пилеем пари, че сме неграмотни. Тогава какъв по-добър начин да се научим на тези качества, които според всички ни липсват? Как по-добре бихме се научили на отговорност, ако животът на 7 млн. човека е в наши ръце? Как по-добре бихме се научили да разполагаме с пари, ако не с държавния бюджет? Идеалният начин. И сега след като разясних идеята си, мога да престъпя към вярванията, зад които стоим и позициите, които защитаваме.
Първоначално идеята ни беше да сме или лява, или дясна партия, но след наблюдателно разглеждане на двете опции решихме да комбинираме това, което според нас, е най-доброто от двете течения.
Ние, МВП, стоим зад:
- социалното равенство – дискриминация въз основа на каквото и да е, е напълно неоснователно и наказуемо. Било то на основа пол, сексуалност, религия, националност и тн.
- безплатно образование и здравеопазване. 
- солидарност
- индивидуализъм – в наше време общите знаменатели за любимо описателно средство. Индивидуалистите са потискани, за да можем всички да бъдем един дол дренки, за да можем да бъдем лесно контролируеми, за да може да се сложи една голяма скоба около думата ‚човек‘ и всеки един от нас да се превърне в ‚още една тухла в стената‘. Затова нашата партия силно насърчава индивидуалността на всеки решил да ни подкрепи.
- свобода на личността – всеки има пълната свобода да изразява себе си, начина си на живот и възгледите си както пожелае, стига това да не пречи и влияе по никакъв начин на останалите хора в обществото.
- равенство и толерантност
- конституционализъм – често душевната свобода, която се изразява в свободата на личността се асоциира с хаос и анархизъм. Нещо, което ние ще се опитаме да предотвратим, спазвайки стриктно към конституцията.
Надявам се съм успяла да повлияя на Вас, скъпи ми слушатели и съученици, и началното Ви предубедено мнение. Ако нашите ценности да Ви грабнали, дори и без евтин манипулация – вашият вот ще бъде оценен. Ако ли не – позволете ми да цитирам една моя любима ботева творба:
„Ще да пия напук врагу,
напук и вам, патриоти.
Аз вече нямам мило, драго,
а вий… вий сте идиоти.“

А сега посрещнете следващата порция кебабчета в тарелка, докато Преслава ви зарадва с новия си хит.
Благодаря!

Няма коментари:

Публикуване на коментар